Párkereső programok
Célunk, hogy a társkeresés személyes találkozással indulhasson

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyermekek.
Mozgalmunk működése önkéntesek munkájára támaszkodik.
Amennyiben egyetért céljainkkal és hasznosnak találja tevékenységünket, kérjük támogassa azokat.


Hírek >  

„Minden mese az életünkről szól”

„Minden mese az életünkről szól”

images/hirek/pexels_photo_256546.jpg

A mesék a mi életünkről, elindulásunkról, felnövésünkről, félelmeinkről, vágyainkról és válaszainkról szólnak Kádár Annamária pszichológus szerint. A Mandinernek arról beszél: a mesék nagyon fontosak érzelmi intelligenciánk kifejlődéséhez is, hogy egyensúlyban tudjunk létezni a minket körülvevő világgal, így nagyon fontos a szülők felelőssége is a gyereknevelés során. Nagyinterjúnk.

Sokak még életükben nem hallottak a mesepszichológiáról. Miről van szó?

Minden mese az életünkről szól. A mesében minden mi vagyunk: nem csak a legkisebb királyfival, szegélylegénnyel azonosulhatunk. Az elindulás jelenti a saját komfortzónánkból való kimozdulást, a hamuban sült pogácsa az erőforrásainkat, a sárkányok nagyon gyakran belső sárkányok, a saját félelmeink, szorongásaink, kishitűségünk, amit meg kell szelídítenünk, a segítőtársak szimbolizálják a társas kapcsolati hálónkat, a párválasztás, a királylány megtalálása a saját jobbik énrészünk megtalálását, a mesében az elérendő cél pedig az önmegvalósításunk.

Benne van az életünk?

A mesehős utazása személyiségfejlődésünket, az önismereti utunkat is szimbolizálja. „A dolgok nem kívül kezdődnek, hanem belül, és nem alul, hanem felül és nem a láthatóban, hanem a láthatatlanban” – fogalmazza meg a belső utazás lényegét Hamvas Béla. A népmesékből jól ismert hol volt, hol nem volt világa nagyon hasonlít ahhoz, amely a lelkünk mélyén él. Ebben a megközelítésben nem a megtervezett életvitelről van szó, hanem azokról a mélységekről, ahol megalapozódik kitartásunk, elszántságunk, reményünk. Az életbátorság, a magabiztosság az a képességünk, hogy túl tudunk merészkedni saját határainkon. Bár úgy tűnik, hogy az utazás külső tájakon történik, ez egy mély, belső barangolás, ahol rejtett erőforrásainkat keltjük életre. A saját életünkben is a gebéből táltos paripát varázsolunk, ehhez pedig meg kell találnunk az életre keltő parazsat.

A teljes cikk itt olvasható.

(Forrás: valasz.hu)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő >

 
2024. április
H K Sz CS P Szo V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     


Következő programok

 
 

Sikeres jelentkezésről visszaigazolást küldünk!


Ajánlott linkek